DANMARKS SVAR PÅ LIEGE – BASTOGNE – LIEGE

Belgian Cycling Club og BCC Elite inviter til “Kermesse Race” med Burger, fritter og lede bakker

BCC Elite – Vrads Bjerg Grandprix lørdag den 12. juni er måske det motionscykelløb i Danmark, som har flest højdemeter pr. omgange. Ruten består af et antal omgange på en 21,5 km lang rundstrækning ved den lille idylliske landsby Vrads syd for Silkeborg. Rundstrækningen har flere stejle stigninger og teknisk krævende nedkørsler – op og ned hele vejen rundt. Du får ikke mindre end 350 højdemeter pr. omgang, så de fleste cykelmotionister, vil virkelig blive udfordret. Naturen, terrænet og ruten har meget tilfælles med den store belgiske cykelklassiker Liege-Bastogne-Liege – så det er ikke uden grund, vi kalder Vrads Bjerg Grandprix for Danmarks svar på Liege-Bastogne-Liege for cykelmotionister.

Skal du ned og køre et af motionsløbene i Alperne næste år – f.eks. La Marmotte eller Maratona dles Dolomites – så er Belgian Cycling Club – Vrads Bjerg Grandprix den perfekte generalprøve, hvor du kan teste af formen for alvor.

START & MÅL

Vrads Forsamlingshus (“Bytorvet” i Vrads)

Løvetvej 14

8654 Bryrup

Der er gode parkeringsforhold syd og vest for Vrads By. Parkering ved Vrads Kirke, ad Løvetvej og Lystrupmindevej i Vrads By og på Ansøvej er ikke tilladt på løbsdagen af hensyn til løbets afvikling og ikke mindst borgerne i Vrads. Respektér venligst dette.

Omklædning foregår “belgian style” – dvs. i det fri. Der vil ingen badefaciliteter være, men vi opsætter flere toiletvogne i start- og målområdet.

DELTAGELSE & PRIS

65 km (3 omgange på rundstrækning)

Ved tilmelding inden 1. maj: kr. 250,- (derefter kr. 300,-)

108 km (5 omgange på rundstrækning)

Ved tilmelding inden 1. maj: kr. 300,- (derefter kr. 350,-)

Vi lukker for tilmelding d. 6. juni kl. 23.59 – tilmelding kommer snart.

Vi giver dog mulighed for tilmelding på dagen – hhv. kr. 350,- (65 km) og kr. 425,- (108 km)

LØBSAFVIKLING & DEPOT

Rundstrækningen vil være tydeligt markeret med gule retningsskilte. På alle kritiske steder på ruten (udkørsel på store veje og ved vanskelige passager) vil vi have personer placeret, ligesom vi har lavet aftale med uddannede race marshalls på motorcykler for at sørge for den bedst mulige og mest sikre løbsafvikling.

Vi vil have et depot på ruten – nemlig i start- og målområdet, så I har mulighed for at tanke energi og væske, inden I kører ud på næste omgang på rundstrækningen. I stil med professionelle cykelløb har vi lavet en “dropzone” kort efter start- og målstregen i Vrads, hvor I kan smide jeres affald, hver gang I kommer forbi.

Der vil være sponsorpræmier til hurtigste rytter i hver “klasse” – 108 km mænd, 108 km kvinder, 65 km mænd og 65 km kvinder. Endelig vil vi trække lod om en række lodtrækningspræmier blandt de deltagende ryttere.

Vi har valgt også, at lade el-cykler deltage, men deres tider kommer ikke til at blive taget i betragtning, når vi skal finde dagens hurtigste ryttere.

STARTGRUPPER & STARTTIDSPUNKT

108 km

Kl. 10.00 – Race

Kl. 10.05 – Mænd – Motion

Kl. 10.10 – Kvinder – Motion

65 km

Kl. 10.30 – Race

Kl. 10.35 – Mænd – Motion

Kl. 10.40 – Kvinder – Motion

DET FÅR DU

  • Startnummer med tidstagning,
  • Kaffe og rundstykker ved start,
  • Energidrik, kage, kaffe, vand og frugt i depotet,
  • Belgier burger, fritter og fadøl / Sodavand

PROGRAM

Kl. 09.00: Kaffe og rundstykker og startnummer udlevering

Kl. 10.00: Første startgruppe – 108 km – starter fra “Bytorvet” i Vrads

Kl. 10.30: Første startgruppe – 65 km – starter fra “Bytorvet” i Vrads

Kl. 13.00: Første ryttere forventes i mål

SPONSOR

SE OGSÅ VORES ANDRE MOTIONSLØB