COAST2COAST JYLLAND

Lørdag den 24. august 2024

Oplev Danmarks Skønneste Natur på Cykel 

Tag med på en uforglemmelig cykelrejse tværs over Jylland! Vores motionsløb fører dig fra den vindblæste, rå vestkyst til den charmerende, kuperede østkyst. Undervejs vil du blive fortryllet af noget af Danmarks mest betagende natur, og som prikken over i’et slutter vi på den legendariske cykelbane i Århus.

Starten går fra Vestkystens perler

Vi starter ved Vesterhavet, hvor den friske havluft og bølgernes brusen giver dig energien til at påbegynde din rejse. Herfra cykler vi gennem klitlandskaber, idylliske landsbyer og bølgende marker, mens du nyder den unikke, uforstyrrede natur.

Midtjylland – En rejse gennem Danmarks hjerte

Når vi bevæger os ind i Midtjylland, møder vi et varieret terræn med frodige skove, smukke søer og enge, der bugter sig langs ruten. Hold pause og nyd en bid mad ved en af de mange idylliske rastepladser, mens du lader dig inspirere af de omkringliggende naturskønheder.

Du kan tag turen på både landevejs- eller gravel cykel

Den perfekte afslutning – Århus Cykelbane

Efter en dag fyldt med oplevelser og udfordringer, nærmer vi os Østjylland og den pulserende by Århus. Her venter en spektakulær afslutning på den historiske cykelbane, hvor du kan mærke suset af historiens vingesus. Århus Cykelbane har været hjemsted for utallige cykelhelte, og nu kan du også blive en del af denne stolte tradition og være med til at cykle den sidst omgang, for cykelbane lukker efter Coast2coast Jylland.

Tilmeld dig nu og få en uforglemmelig oplevelse

Løbsafvikling

Løbet er inddelt i startgrupper med masterkørsel med vejkaptajner, hvor de første 100 km fra Søndervig til Hjøllund bliver kørt med neutral tid. Du vælger startgruppe når du tilmelder dig, og grupperne vil være på 150 deltagere. På startdagen bliver disse startgrupper delt op i ryttergrupper på 50 deltagere, efterhånden som der mødes op. Ryttergrupperne vil starte med fem minutters interval. Du kan altså være sikker på at cykle med dine venner, selvom I ikke bliver tilmeldt samtidig. De langsomste startgrupper kører afsted først.

Der køres med henholdsvis 24, 26, 28 eller 30 km/t i maks gennemsnitshastighed på de første 100 km. Vejkaptajnerne styrer farten, de sørger for at masterfarten holdes, guider jer og forsøger at holde sammen på gruppen til vi når til Hjøllund. Efter Hjøllund starter tidtagningen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan blive udfordret i den valgte gennemsnitshastighed, kan du møde frem til den første ryttergruppe, så har du mulighed for at blive samlet op af efterfølgende startgrupper.

Efter hver startgruppe er der en følgevogn, hvor du kan stille din taske ved starten i Søndervig. Følgevognene kører med helt til Aarhus Cyklebane, hvor de vil stå parkeret ved indgangen. Her kan du afhente din taske igen. Derudover vil der også være en servicevogn, der følger den sidste del af rytterfeltet samt en “fejebakke”, der sikrer at ingen bliver efterladt.

Der vil være fire depoter undervejs:

 1. Ved Kibæk Hallen, efter 54 km. Her serveres der energidrik, vand, kage og frugt.
 2. Ved Dantra, i Hjøllund, efter 100 km. Her serveres der sandwich, rugbrød, kage og frugt samt vand, sodavand, kaffe og energidrik.
 3. Ved Ejer Bavnehøj, efter 135 (kort rute) / 163 (lang rute) km. Her er der mulighed for kage, frugt, vand, sodavand og energidrik.
 4. Ved “lokalitet ikke fastlagt”, efter 160 (kort rute) / 190 (lang rute) km. Her serveres der kage, frugt, vand, sodavand og energidrik.

Det får du

 • Skiltet rute på tværs af Jylland.
 • Startnummer med tidtagning.
 • Kaffe og rundstykker ved start.
 • Fire depoter med forplejning nok til hele turen.
 • Stort depot halvvejs med sandwich, kage, kaffe og sodavand.
 • 100 km master med guide.
 • Gourmet sandwich og øl/sodavand i mål.
 • Cykelfest på Aarhus Cyklebane.
 • Coast2Coast Jylland medalje ved gennemførsel.

Startgrupper og -tidspunkt

Foreløbige starttider 

 • 24 km/t start mellem kl. 08.30
 • 26 km/t start mellem kl. 09.00
 • 28 km/t start mellem kl. 09.30
 • 30 km/t start mellem kl. 10.00

Tidtagningen starter i Hjøllund efter 100 km, når du har fået mad og fyldt flaskerne op. Så kører du de sidste 85/115 km i dit eget tempo og når målstregen, når det passer dig.

Start og mål

Start i Søndervig ved Beach Bowl A/S
Lodbergsvej 36, Søndervig
6950 Ringkøbing

Der er mulighed for parkering ved Beach Bowl.

Depot og start på den halve C2C
Vejlevej 7 Hjøllund, 7362 Hampen
Der er startnummer udlevering fra kl. 12.00

Mål på Aarhus Cyklebane
Jyllands Allé 79
8000 Aarhus

Der er parkeringsplads med indkørsel fra Havreballe Skovvej.

Omklædning foregår efter “belgian style” – dvs. i det fri. Der er ikke bad og omklædning ved hverken start eller mål.

Pris for deltagelse

Halv Coast2Coast Jylland

 • Ved tilmelding inden 15. maj: kr. 345,-
 • Ved tilmelding inden 18. august: kr. 445,-
 • Ved tilmelding efter 18. august: 495,-

Hele Coast2Coast Jylland (185 eller 215 km)

 • Ved tilmelding inden 15. maj: kr. 495,-
 • Ved tilmelding inden 18. august: kr. 595,-
 • Ved tilmelding efter 18. august: 695,-

Ønsker din klub eller virksomhed at deltage i Coast2Coast, kan vi lave en specialpris til jer (minimum 10 deltagere). Kontakt os direkte på: info@belgiancyclingclub.dk.

Se også vores andre motionsløb