OPLEV FLANDERN RUNDT 2023

UGE 13-14
D. 30. MARTS – 2. APRIL 2023

VI GENTAGER SUCCESEN 

Efter vores store succes med Flandern Rundt i 2022. Har Belgian Cycling Club igen sammensat en unik tur til Flandern i 2023.

Vi har bl.a. lavet aftale med den Flamske løve Johan Museeuw om social ride tur med os, og arbejder på en klar aftale med Team Uno-X om besøg på deres service coures.

Vi har booket hele hotel Monasterium Poortackere i centrum af Gent, så vi kan holde en rigtig dansker fest.

Derudover deltagelse vi selvf. i motionsløbet ”De Ronde Van Vlaanderen Cyclo” og overværelse af de professionelles Flandern Rundt på allertætteste hold.

DU FÅR

 • Overnatninger på det elegante og historisk Hotel Monasterium Poortackere i centrum af Gent inkl. lækker morgenbuffet.
 • Program alle dage hvor “Smeden” tager os med på rundvisning, guidede ture og social rides i et område, han kender som sin egen baglomme.
 • Social guidede cykelture med X-proff og Flandern Rundt deltager og vinder.
 • Startnummer inkl. egne depoter til ”De Ronde Van Vlaanderen Cyclo”
 • Guidet rundvisning på selve løbsdagen med røverhistorier og anekdoter fortalt af ”Smeden”
 • Rundvisning på Pro Tour Team Uno-X
 • Informationsmøde og foredrag om Flandern Rundt
 • Flandern Rundt medalje

PRIS

3 DAGE INKL. OVERNATNING, STARTNUMMER OG PROGRAM ALLE DAGE / Torsdag d. 30. marts til Søndag d. 2. april kr. 4950,-

TILKØB

ENKELTVÆRELSE / kr. 475,- pr.nat.
MIDDAG OG FLANDERN RUNDT FEST OM LØRDAGEN
CYKELTRANSPORT / kr. 1000,-
TRANSPORT TIL ALLE TURENE / kr. 1200,- (300,- pr. dag)
TRANSPORT TIL OG FRA LUFTHAVN

Ønsker du startnummer og muligheden for at deltage i vores program, men selv har sørget for overnatninger, er du også velkommen.
Dette koster kr. 2.400,-

Har du behov for flere eller færre overnatninger, så hjælper vi gerne med at finde en løsning på det.

TRANSPORT

Du sørger selv for transport til og fra Belgien.

OPLEV SÆSONENS STORE KLASSIKER

Sæsonens store belgiske klassiker Flandern rundt er alt for Belgien hvad Superbowl er for USA, nemlig årets højdepunkt. En stor cykelfest som emmer af pomfritter, burgere og belgisk øl. Stemningen er kort sagt ubeskrivelig, den SKAL opleves!

Vi planlægger naturligvis en rejse hvor du både får mulighed for at se de professionelles Fladeren rundt på tætteste hold. Men også selv får mulighed for at deltage i motionsløbet “De Ronde Van Vlaanderen Cyclo”.

VORES GUIDE

Det er den tidligere professionelle cykelrytter Allan “Smeden” Johansen, der er guide og rådgiver under hele vores Flandern Rundt tur. Allan har boet i Belgien det meste af sin aktive karriere, og været med til at vinde Paris – Roubaix to gange, og kørte selv i top ti i Flandern Rundt i 2008.

“Cykelkulturen i Belgien er helt speciel. De har en kæmpe passion for cykling. Allerede i november skriver aviserne om hvordan rytterne træner. Det er ikke kun stjernerne, som belgierne er passionerede for. Det er også almindelige cyklister” forklarer Allan Johansen, der i dag har lagt karrieren som professionel cykelrytter bag sig. Han har dog ikke sluppet sin passion for cykling og Belgien; tværtimod.

Det var netop her i det flamske terræn, at den danske landevejsmester fra 2006, Allan Johansen, gang på gang sled og led i modbydelige snestorme, orkanagtige sidevinde og på morderiske stigninger på brosten. Alligevel skabte de mange lidelser på landevejene en stor kærlighed til både Belgien og landets strabadser.

PROGRAM FOR FLANDERN RUNDT 2023

Onsdag den 29. marts

 • For jer som kommer onsdag, er der check in på hotellet fra kl.17.00.

Torsdag den 30. marts

 • Social cykeltur hvor vi cykler forbi Uno-X service coures ved Kortrijk, hvor vi får en rundvisning i hjerte af deres cykelhold.
 • For jer som kommer torsdag, er der check in på hotellet fra kl.17.00.
 • Torsdag aften, vil der være mulighed for fælles spisning og rundvisning på Dok Brewing Company, hvor der både vil være rundvisning i bryggeriet, ølsmagning og middag.

Fredag den 31. marts

 • Social ride på dele af Flandern Rundt ruten med speciel gæst
  – Vi mødes i Oudenaarde ved Centrum Ronde Van Vlaanderen – Markt 43, 9700 Oudenaarde, Belgium
  – Efter cykelturen tager vi på rundvisning på museum, hvor du få et indblik i Flandern Rundts historie. Se mere her: Centrum Ronde van Vlaanderen

Lørdag den 01. april

 • Vi mødes i Oudenaarde kl. 08.00, hvor starten går til De Ronde Van Vlaanderen Cyclo (74, 139 eller 174 km ruten).
 • Lørdag aften holder vi Flandern fest

Søndag den 02. april

 • Vi mødes i Brugge til starten kl. 08.00. Vi skal se profferne og tager ud på ruten og ser feltet de helt rigtige steder.

Se mere om “De Ronde Van Vlaanderen Cyclo” (klik nedenfor)

Praktisk info til “De Ronde Van Vlaanderen Cyclo” lørdag d. 01./04.

 • Vi mødes i Oudenaarde kl. 08.00, hvor starten går til “De Ronde Van Vlaanderen Cyclo”. Vi anbefaler, at I vælger at køre 74, 139 eller 174 km ruten, da det er på den, i rammer alle de vigtige stigninger fra Flandern Rundt, ligesom at start og mål er samme sted (Oudenaarde). På den lange distance (224 km) foregår starten derimod i Antwerpen. Vil du køre den legendariske “Muur van Geraadsbergen” skal du vælge 174 km ruten. Belgian Cycling Club vil have tre depoter på ruten. Her kan du få den rigtige forplejning, og du skal derfor heller ikke bruge alt for megen tid i løbsarrangørens egne depoter.

Praktisk info til “De Ronde van Vlaanderen” søndag d. 02./04.

 • Søndag skal vi se selve løbet. Vi mødes i Brugge til starten kl. 08.00. Når rytterne er startet, vil vi tage ud på ruten og se feltet på de rigtige steder. Vi ender på Paterberg, hvor løbet bliver afgjort, og hvor stemningen koger og er allerhøjest, vi ser rytterne køre forbi to gange og der er storskærm hvor vi kan følge løbet.

ØNSKER DU BLOT AT OPLEVE TUREN SAMMEN MED OS?

Drømmer du om at opleve den vanvittige stemning ved en sand belgisk cykelfest, eller ønsker du at tage en ledsager med, er der også mulighed for det. Hotellet vi bor på ligger midt i det kulturelle og kommercielle centrum. I gåafstand kan du opleve: Kouter, Korenmarkt, Veldstraat, retsbygningen, museer, operaen og den historiske by (herunder St. Bavo’s Abbey, St. Peter’s Abbey og Belfry).

DET SAGDE DE OM TUREN I 2019

”Hvis man vil have en cykeloplevelse for livet, er en tur til Belgien i foråret et must. Cykle på de berømte pavéer. Opleve en af de berømte forårsklassikere på nærmeste hold. Mærke et helt land i cykelrus. Og det gøres ikke bedre end sammen med Allan Johansen, som i tæt samarbejde med Belgian Cycling Factory (red. producent af Ridley og Eddy Merckx cykler) arrangerede vores eksklusive kundetur til Flandern Rundt i april 2019. Udover deltagelse til motionsudgaven af Flandern Rundt bød programmet på et spændende besøg på Belgian Cycling Factory, hvor vi ved selvsyn kunne se, hvordan en high-end cykel bliver fremstillet og testet. Turen var en kæmpe succes og den skal i høj grad tilskrives Allan Johansen, som med sit store kendskab til de belgiske klassikere og mange herlige cykelhistorier sikrede vores kunder en meget stor oplevelse” – Jens Skov, marketingdirektør i Jyske Bank.

HOTEL MONASTERIUM POORTACKERE

Dette elegante og moderniserede kloster fra 1800-tal, er ombygget til moderne hotel. Her får du komfort og luksus – i en særlig historisk atmosfære. Hotellet er et møde mellem fortid og nutid og ånder hvile. Vi udfordrer dig til at opdage alle hotellets kroge og kroge, for det er der en masse. Følg dine sanser og lad dig guide gennem hotellets hemmeligheder og fascinerende Gent.

Vi er stolte af dette stykke at kunne bevare historien og genoplive den på samme tid.

Der er 112 værelser fordelt på fire bygninger. Comfort-værelserne er placeret i Retraite-, Slot-, Sint-Antonius- og Sint-Obrechtshof-fløjen. De store værelser er placeret i Slot, Retraite og Sint-Obrechtshof-fløjen. Standard-værelserne er placeret på gadesiden i Breedhuis, Rektorhuset og Slot-fløjen. De har også nogle familie værelser, hvor der kan bo op til seks personer.

Hotellet ligger midt i det kulturelle og kommercielle centrum. I gå afstand kan du opleve: Kouter, Korenmarkt, Veldstraat, retsbygningen, museer, operaen og den historiske by (herunder St. Bavo’s Abbey, St. Peter’s Abbey og Belfry).

Hotellet har egen parkeringsplads.

UDSTYR OG TRÆNING

Allan ”Smeden” Johansen vil komme med træningsfif og eventuelt et helt træningsprogram som forberedelse til løbet, hvis det ønskes.

Løbet kræver ikke specielt cykeludstyr, men Belgian Cycling Club udarbejder alligevel en pakkeliste med gode råd til, hvad du med fordel kan have med på turen.

Er du klar på en fantastisk tur til hjertet af cykelsporten, hvor du vil opleve verdens måske største årlige cykelløb – og endda køre det selv, så er muligheden her altså nu sammen med Belgian Cycling Club.

Du kan med fordel tage et kig på alle vores cykelrejser, til flere spændende destinationer i Europa. Dem finder du lige her.