BELGIAN CYCLING CLUB INVITERER TIL EN UNIK CYKELOPLEVLSE:

Tour de Midtjylland – Søndag den 19. juni 2022

Silkeborg og det midtjyske Søhøjland er et helt særligt område til cykling, og her finder man noget af Danmarks flotteste natur.

Til Tour de Midtjylland har vi fundet nogle af de smukkeste og fedeste cykelruter til dig.

Glæd dig til en helt fantastik og unik udfordring.

Start & mål:

Planlægningen af ruterne til Tour de Midtjylland er nu færdig, og du kan se frem til en unik naturoplevelse. Du kan vælge mellem tre ruter – medio, medio plus eller tough – og på alle ruter er der garanti for udfordring og oplevelse i form af de smukke, midtjyske landskab med både bakker, søer og skove.

Både start og mål er placeret på Søgade 19 i Silkeborg med en dejlig udsigt over Silkeborg Langsø. Med inspiration fra de belgiske cykeltraditioner vil vi, efter løbet er kørt, holde en stor fest på pladsen. Belgien er netop kendt for deres storslåede cykelløb og -fester, hvor stemningen er helt i top. Du kan derfor glæde dig til en festlig dag med alt hvad cykelben, øjne og gane begærer.

Det får du:

 • Startnummer med tidstagning.
 • Kaffe og rundstykker ved start.
 • Skiltet rute.
 • Energidrik, energibar, sodavand, vand, kage og frugt ved depoterne.
 • Lækker sandwich og fadøl/sodavand ved mål.
 • Tour de Midtjylland medalje.
 • Cykelfest og hygge i målområdet.

Løbsafvikling:

Cykelruten vil være skiltet hele vejen rundt, men da vi desværre oplever, at det er sjovt at fjerne disse skilte, anbefaler vi at du downloader ruten på forhånd. Ved hovedvejene på ruten vil der være vejvisere, der sikrer at deltagerne kommer sikkert over vejen. Blot fordi der er vejvisere, er det stadig ikke tilladt bare at krydse vejene – der skal stadig holdes øje med trafikken.

Aerobøjler er ikke tilladt, men det er tilladt at deltage på elcykel. Cykelhjelm er obligatorisk. Løbet afvikles på åbne veje, så færdselsloven skal overholdes.

Program:

 • Kl. 07.30: Kaffe, rundstykker og startnummer udlevering.
 • Kl. 09.00: Tough distancen starter.
 • Kl. 10.00: Medio Plus distancen starter.
 • Kl. 11.00: Medio distancen starter.
 • Kl. 13.00: Første ryttere forventes i mål.
 • Kl. 13.00: Målområdet er klar til hygge, fest og cykelstemning.
 • Kl. 16.00: Sidste deltagere forventes i mål.

Startgrupper og depoter:

Tough, 185 km:
Kl. 09.00 – Første gruppe, både hold og solo.
Der vil være 50 deltagere i hver startgruppe.

 • Der er tre depoter på turen.

Medio Plus, 142 km:
Kl. 10.00 – Første gruppe, både hold og solo
Der vil være 50 deltagere i hver startgruppe.

 • Der er to depoter på turen.

Medio, 100 km:
Kl. 11.00 – Første gruppe, både hold og solo.

 • Der er ét depot på turen.

Omklædning og bad:

Der er ikke omklædning og bad ved start- og målområde – dette foregår i “belgian style”, dvs. i det fri. Dog ved Østerbad, 1000 m. fra målområdet, ligger Almindsø hvor du har mulighed for at tage en dukkert. Det er en af Danmarks reneste søer, hvor der også både er adgang til omklædningsrum og bruser.

Pris for deltagelse:

Medio:
Ved tilmelding inden 1. april: kr. 350,- (derefter kr. 450,-)

Medio Plus:
Ved tilmelding inden 1. april: kr. 390,- (derefter kr. 490,-)

Tough:
Ved tilmelding inden 1. april: kr. 490,- (derefter kr. 590,-)

Se ruterne til Tour de Midtjylland her:

Medio-ruten går fra Silkeborg mod Laven og Javngyde til Sofiendals gods, videre mod Stjær over Bjørnbjerg og mod Hårby, Svejstrup og Boes til Gl. Rye.

Dernæst rammer vi Salten og Løndal, hvor en af de længste bakker venter. Herefter er det Bryrup og Vrads, inden turen går tilbage mod målstregen i Silkeborg.

100 km og 1.300 HM

Medio Plus-ruten går fra Silkeborg mod Laven og Javngyde til Sofiendals gods, videre mod Stjær over Bjørnbjerg, hvorefter turen går rundt om Skanderborg og Skanderborg Sø.

Vi fortsætter mod Ejer Bavnehøj og derefter til Voervadsbro, Tønning og Gl. Rye. Til sidst rammer vi Salten, Løndal, Bryrup og Vrads, inden turen går tilbage mod målstregen i Silkeborg.

142 km og 1.800 HM

Tough-ruten går fra Silkeborg mod Gjern bakker og videre rundt om Hammel mod Bøtmølle, hvorefter turen går gennem Frijsenborgskoven og mod Galten. Vi bevæger os efterfølgende videre mod Stjær over Bjørnbjerg, hvorfra turen går rundt om Skanderborg og Skanderborg Sø. Herfra fortsætter vi mod Ejer Bavnehøj, Yding, Voervadsbro og over Tønningbakken til Gl. Rye.

Fra Gl. Rye kører vi mod Salten og Løndal, hvor én af Danmarks længste bakke venter. Til sidst går turen mod Bryrup og Vrads og tilbage mod målstregen i Silkeborg.

185 km og små 2.300 HM