Tour De Midtjylland 2024

Søndag den 16. juni 2024

En smuk cykeltur gennem det midtjyske landskab – med garanti for gode bakker

Hop i sadlen, og vær med, når vi ruller ud i Danmarks allerbedste cykelterræn i hjertet af det skønne Midtjylland med start og mål i Silkeborg.
Sammen får vi en fantastisk tur i Midtjyllands smukke natur, hvor vi kommer til at prøve kræfter med de samme bakker, som danske topnavne som Lars Bak, Jakob Fuglsang og Allan “Smeden” Johansen har kørt tynde i mange år.

Snyd ikke dig selv og dine venner for en fantastisk dag. Vælg mellem tre forskellige distancer. Vi giver naturligvis garanti for gode bakker undervejs.

Vi glæder os til se dig i feltet!

Cykelglade hilsner fra

Jyske Bank & Belgian Cycling Club

Arrangør af Tour de Midtjylland

                     

Start & mål:

Ruterne til Tour de Midtjylland 2024 er nu fastlagt, og vi kan afsløre, at der venter deltagerne en helt en unik naturoplevelse. Du kan vælge mellem tre forskellige ruter/distancer – Medio (100 km), Medio Plus (142 km) eller Tough (185 km). Alle ruter byder på masser af udfordringer og oplevelser gennem det smukke midtjyske landskab med både bakker, søer og skove.

Start og mål er placeret på Søgade 19 i Silkeborg med en herlig udsigt over Silkeborg Langsø. Med inspiration fra belgisk cykeltradition vil vi, efterhånden som vi når i mål, tænde op for en stor fest på pladsen. Belgien er netop kendt for sine storslåede cykelløb og dertil hørende cykelfester, hvor stemningen er helt i top. Vi bringer altså vaskeægte belgisk cykelstemning til hjertet af Silkeborg, så du kan glæde dig til en oplevelsesrig dag med alt, hvad cykelben, øjne og gane begærer.

Det får du:

 • Startnummer med tidstagning
 • Kaffe ved startområdet inden løbet
 • Skiltet rute og Race Marchel
 • Energidrik, energibar, sodavand, vand, kage og frugt ved depoterne undervejs
 • Lækker sandwich og fadøl/sodavand i målområdet efter løbet
 • Tour de Midtjylland medalje
 • Cykelfest og hygge i målområdet

Løbsafvikling:

Cykelruten vil være skiltet hele vejen, men da vi desværre nogle gange oplever, at nogen finder det underholdende at fjerne disse skilte, anbefaler vi, at du gennemser og downloader ruten på forhånd ( se kort over ruterne nedenfor). Ved hovedvejene på ruten vil der være vejvisere, der sikrer, at deltagerne kommer sikkert over vejen. Blot fordi der er vejvisere, er det dog stadig ikke tilladt bare at krydse vejene – der skal naturligvis altid holdes øje med trafikken.

Aerobøjler er ikke tilladt under løbet, men det er tilladt at deltage på elcykel. Cykelhjelm er obligatorisk. Løbet afvikles på åbne veje, så færdselsloven skal overholdes.

Program:

 • Kl. 07.30: Kaffe og udlevering af startnumre
 • Kl. 09.00: Tough distancen sendes afsted
 • Kl. 10.00: Medio Plus distancen sendes afsted
 • Kl. 11.00: Medio distancen sendes afsted
 • Kl. 14.00: Første ryttere forventes i mål
 • Kl. 14.00: Målområdet er klar til hygge, fest og høj cykelstemning
 • Kl. 17.00: Sidste deltagere forventes i mål

Startgrupper og depoter:

Tough, 185 km:
Start kl. 09.00 – Første gruppe, både hold og solo.
Der vil være 50 deltagere i hver startgruppe.

Der er tre depoter på ruten:

 1. Skøjring Overskov – 49 km
 2. Skanderborg – 83 km
 3. Gl. Rye – 138 km

Medio Plus, 142 km:
Start kl. 10.00 – Første gruppe, både hold og solo.
Der vil være 50 deltagere i hver startgruppe.

Der er to depoter på ruten:

 1. Skanderborg – 43 km
 2. Gl. Rye – 99 km

Medio, 100 km:
Start kl. 11.00 – Første gruppe, både hold og solo.

Der er ét depot på ruten:

 • Gl. Rye – 55 km

Omklædning og bad:

Der er ikke mulighed for omklædning og bad ved start- og målområdet. Dette skal foregå på ægte cykelmanér, aka. Belgian style, hvilket vil sige i det fri. Omklædning kan dog også foregå ved Østerbad, som ligger ca. 1 km fra målområdet. Her kan du tage en forfriskende dukkert i Almindsø – en af Danmarks reneste søer – og her er også adgang til omklædningsrum og bruser.

Pris for deltagelse:

Medio:
Ved tilmelding inden 1. april: kr. 345,- (herefter kr. 395,-)

Medio Plus:
Ved tilmelding inden 1. april: kr. 395,- (herefter kr. 445,-)

Tough:
Ved tilmelding inden 1. april: kr. 445,- (herefter kr. 495,-)

De tre ruter til Tour de Midtjylland 2024

Medio-ruten går fra Silkeborg mod Laven og Javngyde til Sofiendal Gods, videre mod Stjær over Bjørnbjerg og mod Hårby, Svejstrup og Boes til Gl. Rye.

Dernæst rammer vi Salten og Løndal, hvor en af de længste bakker venter. Herefter er det Bryrup og Vrads, inden turen går tilbage mod målstregen i Silkeborg.

I alt 100 km og 1.300 højdemeter

Medio Plus-ruten går fra Silkeborg mod Laven og Javngyde til Sofiendal Gods, videre mod Stjær over Bjørnbjerg, hvorefter turen går rundt om Skanderborg og Skanderborg Sø.

Vi fortsætter mod Ejer Bavnehøj og derefter til Voervadsbro, Tønning og Gl. Rye. Til sidst rammer vi Salten, Løndal, Bryrup og Vrads, inden turen går tilbage mod målstregen i Silkeborg.

I alt 142 km og 1.800 højdemeter

Tough-ruten går fra Silkeborg mod Gjern Bakker og videre rundt om Hammel mod Pøt Mølle, hvorefter turen går gennem Frijsenborgskoven og mod Galten. Vi bevæger os efterfølgende videre mod Stjær over Bjørnbjerg, hvorfra turen går rundt om Skanderborg og Skanderborg Sø. Herfra fortsætter vi mod Ejer Bavnehøj, Yding, Voervadsbro og over Tønningbakken til Gl. Rye.

Fra Gl. Rye kører vi mod Salten og Løndal, hvor en af Danmarks længste bakke venter. Til sidst går turen mod Bryrup og Vrads og tilbage mod målstregen i Silkeborg.

I alt 185 km og små 2.300 højdemeter

For klubber og virksomheder

Ønsker din klub eller virksomhed at deltage i Tour de Midtjylland, kan vi lave en specialpris for jer (minimum 10 deltagere).

Kontakt os på e-mail: info@belgiancyclingclub.dk