TAG MED BELGIAN CYCLING CLUB TIL FLANDERN

DIT NÆSTE CYKEL-EVENTYR STARTER I FLANDERN

Nu har du muligheden for at tage på cykelrejse til Flandern i det nordlige Belgien, som på mange måder er cykelsportens hjemland. Tidligere professionel cykelrytter og Danmarksmester i landevejscykling, Allan Johansen, har nemlig indgået et samarbejde med Flandern turistråd “visitflanders”, som tilbyder skræddersyede cykelrejser til Flandern.

CYKLING I FLANDERN

Vores cykelrejser til Flandern er for cykelentusiaster, som vil udfordre sig selv på de flamske brosten og veje – men som også gerne vil se, hvad Belgien ellers byder på af kulturelle seværdigheder. Foruden cykling er belgierne vilde med god mad og gode øl. En rejse med os til Flandern byder på det bedste fra begge verdener. Eksempelvis ved at vi på turen besøger et traditionelt belgisk bryggeri, et professionelt cykelhold eller en cykelfabrik. En cykelrejse til Flandern kan det hele.

Noget af det, der er unikt ved Belgien, er blandt andet, at man kan cykle helt ind i storbyerne. Så det er også oplagt at vi integrere dette i vores rejser.

VORES TURE TIL FLANDERN

Belgian Cycling Club nåede at afvikle en enkelt grupperejse til Flandern i 2019 – forud for samarbejdet med turistrådet, og inden pandemien satte en kæp i hjulet for rejsemulighederne.

I efteråret 2021 var vi på en rejse til Flandern i forbindelse med VM i landevejscykling.

I 2022 var vi i forbindelse med Flandern rundt på cykelrejse til Flanderen i foråret.

Vi gentager naturligvis succesen med Flandern rundt igen 2023.

VI BRÆNDER FOR BELGIEN OG BELGISK CYKELKULTUR

“Jeg brænder for Belgien og belgisk cykelkultur og har selv boet i Flandern i otte år under min cykelkarriere. Det er jo også derfor, min forretning hedder Belgian Cycling Club. Så da der opstod en mulighed for at indgå samarbejde med turistrådet i Flandern, var jeg selvfølgelig klar med det samme. Selvom jeg allerede har en del kontakter indenfor den belgiske cykelverden, giver samarbejdet med turistrådet mig nogle nye muligheder – både i forhold til cykling og øvrige oplevelser. På den måde kan jeg nu tilbyde nogle endnu federe rejser og events” fortæller Allan, der vil fokusere på også at inkludere kulturelle oplevelser i cykelrejserne.

BELGIERNE HAR EN STOR PASSION FOR CYKLING

“Cykelkulturen i Belgien er helt speciel. De har en kæmpe passion for cykling. Allerede i november skriver aviserne om hvordan rytterne træner. Det er ikke kun stjernerne, som belgierne er passionerede for. Det er også almindelige cyklister” forklarer Allan Johansen, der i dag har lagt karrieren som professionel cykelrytter bag sig. Han har dog ikke sluppet sin passion for cykling og Belgien; tværtimod.

Det var netop her i det flamske terræn, at den danske landevejsmester fra 2006, Allan Johansen, gang på gang sled og led i modbydelige snestorme, orkanagtige sidevinde og på morderiske stigninger på brosten. Alligevel skabte de mange lidelser på landevejene en stor kærlighed til både Belgien og landets strabadser.

FLANDERN RUNDT
“DE RONDE VLAANDEREN”

SÆSONENS STORE KLASSIKER

Sæsonens store belgiske klassiker Flandern rundt er alt for Belgien hvad Superbowl er for USA, nemlig årets højdepunkt. En stor cykelfest som emmer af pomfritter, burgere og belgisk øl. Stemningen er kort sagt ubeskrivelig, den SKAL opleves!

Vi planlægger naturligvis en rejse hvor du både får mulighed for at se de professionelles Fladeren rundt på tætteste hold. Men også selv får mulighed for at deltage i motionsløbet “De Ronde Van Vlaanderen Cyclo”.

HISTIORIEN OM FLANDERN RUNDT

Løbet blev kørt for første gang i 1913 og har flere gange ændret rute. Den ikoniske stigning Muur Van Geeradsbergen (KapelMuur) er ikke længere på rutekortet, og den gamle rute forsatte op af Bosberg og havde målby i Ninove. Den nuværende målby er Oudenarde, der kommer efter passagen af Oude Kwaremont og Patersberg. Historisk set er Gent den mest benyttede målby.

Den første vinder af Flandern Rundt, der ikke var belgier, var Heiri Suter fra Schweiz, som vandt løbet i 1923.

Eddy Merckx er den mest dominerende cykelrytter nogensinde, men på trods af dette har han faktisk ikke vundet løbet lige så mange gange som blandt andet Tom Boonen og Fabian Cancellera, der begge har vundet det 3 gange. Eddy har vundet løbet 2 gange. Første gang i 1969 og anden gang i 1975.

THE FLANDRIEN CHALLENGE

THE FLANDRIEN CHALLENGE

“The Flandrien Challenge” byder på 59 ikoniske bjerg- og brostensruter, som du skal gennemfører på mindre end 72 timer. Når du gennemfører bliver du til en legende med din egen personlige sten på, Museum Centre Ronde vand Vlaanderen’s “Wall of fame”.

“The Flandrien Challenge” er en cykeludfordring, hvor digitale og fysiske verdener mødes. Digitale STRAVA segmenter visualiseres på overfladerne af talrige opstigninger og brostensveje i Flandern. Det er en unik, fysisk manifestation af cyklingens mest populære, digitale oplevelse.

ER DU EN ÆGTE “FLANDRIEN”?

En ægte “flandrien”, er en mand eller kvinde af stål. En herorisk motionscyklist, der aldrig giver op.

Du kan tage til Belgien og gennemføre The Flandrien Challenge når du har lyst.

Læs mere om udfordringen på
https://www.cyclinginflanders.cc/flandrien-challenge

Du kan altid kontakte os hvis vi skal arrangere din Flanderen tur.

FIND DIN NÆSTE REJSE TIL FLANDERN

FLANDERN RUNDT
UGE 13-14 2023
D. 30. MARTS – 2. APRIL

Efter vores succes i 2022 har Belgian Cycling Club igen sammensat en unik tur til Flanderen.

Vi har bl.a. lavet aftale med den Flamske løve Johan Museeuw om social ride tur med os, og Team Uno-X om besøg på deres service coures.

Vi har booket hele hotel Monasterium Poortackere i centrum af Gent, så vi kan holde en rigtig dansker fest.

Udover deltagelse vi i motionsløbet ”De Ronde Van Vlaanderen Cyclo” får vi også mulighed for at se de professionelles Flandern Rundt på tætteste hold.

Du kan med fordel tage et kig på alle vores cykelrejser, til flere spændende destinationer i Europa. Dem finder du lige her.