AMSTEL GOLD RACE 2024

11. APRIL – 14. APRIL 2024

Amstel Gold Race

Amstel Gold Race er Hollands største endagsløb. Terrænet i Holland er kendt for at være pandekagefladt, men i provinsen Limburg er landskabet helt anderledes – det er meget kuperet med mange stejle bakker, et smukt og fantastisk cykelområde og en perfekt scene for cykelløb og motionsløb.

Belgian Cycling Club arrangerer en tur til det fantastiske cykelløb, hvor de dansk proffer plejer at gøre det rigtig godt. Du får mulighed for selv at teste ruten, dagen før profferne – og så kan du se løbet på tætteste hold dagen efter.

Du behøver ikke at være topmotionist eller semi-prof for at deltage. Der er 6 distancer: fra 65 km til 240 km, så der er ruter til alle niveauer.

Amstel Gold Race motionsløb har start og mål i byen Valkenburg, der ligger 15 km fra Maastricht, hvor proffernes løb starter om søndagen.

Ruten er meget intens, da løbet bliver kørt på forskellige ruter/runder, som gør, at du har mulighed for at se rytterne flere gange.

Så er du ikke til de flamske brosten, er Amstel Gold Race en fantastisk oplevelse.

DU FÅR

 • Overnatninger på NH Maastricht, der ligger tæt på Maastricht centrum og gør det nemt at komme til Valkenburg
 • Lækker morgenbuffet
 • Program alle dage, hvor Allan “Smeden” Johansen tager os med på rundvisning, guidede ture og social rides i området
 • Social guidede cykelture
 • Startnummer til ”Amstel Gold Race motionsløb” (firmabillet, der inkluderer morgenmad, drikkevarer og pastabuffet efter turen og placering i VIP-området omkring målstregen)
 • Informationsmøde om Amstel Gold Race

PRIS

3 DAGE INKL. OVERNATNING, STARTNUMMER OG PROGRAM ALLE DAGE / Torsdag d. 11. april til søndag d. 14. april kr. 4.950,-

2 DAGE INKL. OVERNATNING &STARTNUMMER / fredag d. 12. april til søndag d. 14. april kr. 3.950,-

Startnummer til ”Amstel Gold Race motionsløb” (business startnummer, der inkluderer morgenmad, drikkevarer og pastabuffet efter turen og placering i VIP-området omkring målstregen)

Pris for kun startnummer: 1.200,-

TILKØB

ENKELTVÆRELSE / kr. 475,- pr.nat.
MIDDAG OG AMSTEL GOLD RACE FEST OM LØRDAGEN
CYKELTRANSPORT / kr. 1000,-
EKSTRA OVERNATNING (ONS-TORS ELLER SØN-MAN) kr. 850,- pr. person pr. nat.

Har du behov for flere eller færre overnatninger, hjælper vi gerne med at finde en løsning på det.

TRANSPORT

Du skal selv sørge for transport til og fra Holland.

Danske præstationer i Amstel Gold Race

Første dansker i top-10 i Amstel Godl Race var Kim Andersen i 1984. Andersen blev nr. to kort efter, at han havde vundet Fléche Wallone, og var blevet nr. 12 i Liége-Bastogne-Liége. En imponerende stime af resultater.

I 1989 blev den daværende RMO-Mavic rytter Per Pedersen nr. seks i et løb vundet af belgiske Eric Van Lancker vandt foran legenden Claude Griquielion. Per Pedersen, der var hurtigst i tredje gruppe, har i øvrigt flere flotte top-20 placeringer i Amstel Gold Race.

Både Bo Hamburger og Jesper Skibby er noteret for femtepladser i Amstel Gold Race. Jesper Skibby blev nr. fem i 1995 i et løb, som schweiziske Mauro Gianetti sejrede i. Hamburgers placering blev hentet i hans vanvittige 1998-sæson, hvor han som Casino-rytter også vandt Fléche Wallone, og blev nr. 12 i Liége-Bastogne-Liége. Meget lig Kim Andersens præstation i 1984! Og de to er de eneste danskere, der har vundet Fléche Wallone.

I 1997 udførte Bjarne Riis sit berømte soloridt, og blev den første forsvarende Tour de France vinder i mere end 15 år, der vandt en forårsklassiker. I øvrigt blev Rolf Sørensen, der netop havde vundet Flandern Rundt, nr. 10 i løbet det år.

I 2011 var Jakob Fuglsang meget tæt på at komme på podiet i det hollandske storløb. I en tæt afslutning var det kun belgiske Phillipe Gilbert, spanske Joaquim Rodriguez og australske Simon Gerrans, der besejrede danske Fulgsang.

I 2016 var det så Michael Valgren, der virkelig kørte flot på Cauberg, og kun måtte bøje sig for italienske Enrico Casperotto. De to kom afgørende væk på stigningen til sidst, men danskeren måtte bøje sig for italieneren i spurten.

Til gengæld tog Valgren i den grad revanche i 2018, hvor han slog Roman Kreuziger i spurten, mens Casperotto ikke kom helt frem og måtte nøjes med tredjepladsen. Jakob Fuglsang blev nr. otte i 2018.

Igen i 2019 sad Jakob Fuglsang med i finalen. Mathieu van der Poel snød dog alle, og Fuglsang endte på tredjepladsen.

I 2021 fik Alexander Kamp fra Trek Segafredo et gennembrud på øverste plan med femtepladsen i Amstel Gold Race. Det blev også til dansk sjetteplads ved Kasper Asgreen, der debuterede i løbet.

DISTANCER

Det er 6 distancer du kan vælge i mellem.

 • 65 KM & 780 HM – SE MERE HER
 • 100 KM & 1.000 HM – SE MERE HER
 • 125 KM & 1.250 HM – SE MERE HER
 • 150 KM & 2.050 HM – SE MERE HER
 • 200 KM & 2200 HM- SE MERE HER
 • 240 KM & 2960 HM- SE MERE HER

VORES GUIDE

Det er den tidligere professionelle cykelrytter Allan “Smeden” Johansen, der er guide og rådgiver under hele vores Amstel Gold Race tur. Allan har boet i Belgien det meste af sin aktive karriere og har været med til at vinde Paris-Roubaix to gange – og kørte selv i top ti i Flandern Rundt i 2008.

Allan har kørt Amstel Gold Race 5 gange med en enkelt top 20 placering på CV’et.

PROGRAM FOR AMSTEL GOLD RACE 2024

Detaljeret program følger. Her kan du se, hvad der var på programmet for turen i 2023:

Torsdag den 13. april

 • Er der check in på hotellet fra kl.17.00.

Fredag den 14. april

 • Social ride på dele af Amstel Gold Race
 • Infomøde og startnummer udlevering

Lørdag den 15. april

 • Vi mødes i Valkenburg kl. 08.00, hvor starten går til motionsløbet (65, 100,  125, 150, 200 eller  240 km ruten).
 • Lørdag aften holder vi Amstel Gold Race fest – tilkøb

Søndag den 16. april

 • Vi mødes i Maastricht til starten kl. 08.00. Vi skal se profferne og tager ud på ruten og ser feltet de helt rigtige steder.

Se mere om “Amstel Gold Race Motionsløb” (klik nedenfor)

Amstel Gold Race er kendt for sine mange stigninger

I indholdsfortegnelsen nedenfor kan du finde præcis, hvor mange stigninger du skal over.

Belgian Cycling Club er cykling for alle

Vi tilbyder cykelrejser til flere forskellige spændende destinationer. Hver destination har sine hyggelige kendetegn og gode udfordringer til benene.

Drømmer du om at komme på cykelrejse til andre destinationer og/eller cykelløb end dem, du finder her på siden, så arrangerer vi også skræddersyede grupperejser for både virksomhed og klubber. Tag endelig kontakt til os for at høre mere.